Bivši saigrač optužio Kataija za rasizam

Fudbal ostalo 12. jun. 202010:50 > 10:56
Podeli:
Jonathan Daniel, Getty Images Sport

Nakon što je u Los Anđeles Galaksiju ekspresno dobio otkaz zbog komentara svoje supruge na društvenim mrežama, Aleksandar Katai našao se na udaru nekadašnjeg saigrača.

Rasističke objave Tee Katai koštale su njenog supruga otkaza u Los Anđeles Galaksiju i gotovo sigurno bilo kakvog nastavka karijere u SAD.

Aleksandar Katai sada se našao na meti nekadašnjeg saigrača iz Čikaga. Si Džej Sapong tvrdi da je srpski fudbaler rasista.

„Imao sam lično iskustvo sa njim. Ono što je uradila njegova supruga samo je potvrdilo moja iskustva i ono što sam znao. Bio sam manjina u svlačionici u kojoj je bilo tek nekoliko afromaerikanaca i trudio sam se da pokažem da zaslužujem mesto u ekipi. Upoznao sam se sa svima i pokušavao sam da se uklopim. Kunem vam se, Katai me nijednom za dva meseca nije pogledao u oči“, ispričao je Sapong u podkastu „The Cooligans“.

Povezano

Fudbaler Fajera tvrdi da ga je Katai izbegavao i na terenu kao i van njega:

„Upoznao sam tokom karijere igrače koji su povučeni, rezervisani i samo žele da treniraju, odigraju utakmicu, daju gol i to je sve. Znam kako da se postavim prema takvim igračima. Ovde sam imao slučaj da sam želeo da komuniciram sa saigračem na terenu za dobro ekipe, a on nije hteo da me pogleda u oči. Šta se dešava? Trudio sam se i strašno mi je kada se prisetim nekih stvari. Bilo je situacija kada sam bio u poziciji da postignem gol, a on nije hteo da mi doda loptu. On je u nemogućoj poziciji, ja sam u situaciji da mogu da dam gol, a on ne da loptu i šutira iz mrtvog ugla“.