O Jankoviću u ponedeljak uveče

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda ponedeljak uveče će raspravljati o poverenju treneru Aleksandru Jankoviću.

Posle poraza u Nišu od Radničkog gotovo izvesno je da će Janković napustiti klupu ’crveno-belih’, ali će više informacija biti poznato tek posle sednice na „Marakani“.

„Tema statusa trenera Jankovića biće razmotrena na redovnom sastanku Upravnog odbora. Nema razloga da se sastajemo pre toga, pošto predstoji pauza u šampionatu“, rekao je prvi čovek Crvene zvezde Dragan Džajić.

Janković je u drugoj polovini avgusta na klupi Zvezde nasledio Roberta Prosinečkog, a od tada je Upravni odbor već dva puta raspravljao o njegovoj mogućoj smeni. Ipak, oba puta, poslednji pre dve nedelje, mladi stručnjak je dobijao poverenje uprave, ali se čini da je sada rastanak izvestan. Kao najozbiljniji kandidat za Jankovićevog naslednika pominje se bivši kapiten ’crveno-belih’ Goran Đorović. U slučaju da se uprava Zvezde odluči za Đorovića, kojeg su mnogi prethodnih nedelja povezivali sa klupom njegovog bivšeg kluba, on bi imao vremena da se aklimatizuje do juna, pošto je ova polusezona za klub sa „Marakane“ praktično gotova. Beogradski mediji su kao jednog od kandidata za klupu Crvene zvezde u ponedeljak pominjali i Milovana Rajevca, kao i svaki put u poslednjih godinu dana kada se pričalo o smeni trenera ’crveno-belih’.

Author: B92