Serezo u Osaki slomio i Šimicu

Podeli:
Getty Images/Masashi Hara

Golovima Hiroakija Okuna u 71. i rezerviste Eičija Katajame u 85. minutu, Serezo je u Osaki savladao Šimicu rezultatom 2:0, pa je posle trećeg kola Džej lige jedina ekipa sa maksimalnim učinkom.

Mučila se četa Migela Anhela Lotine sve do poslednje četvrtine ove utakmice. Odolevao je golman gostiju, 19-godišnji Togo Umeda do momenta kad je Maruhaši pronašao Okunu na vrhu šesnaesterca, a ovaj preciznim udarcem levicom pogodio mrežu Šimicua. Za konačnih 2:0 pobrinuo se Katajama, koji je postigao prvenac u Džej ligi.

Najbliži pratilac vodećem Serezu je Kavasaki Frontale, koji je u ovom kolu pregazio domaći Tokio, bilo je 0:4!

Zanimljivo, sva četiri gola postignuta su u prvih 45 minuta. Blistao je tercet Hasegava (dva gola) – Leandro Damijao – Rjota Ošima (postigli po gol), koji su do vrha napunili mrežu Akihira Hajašija.

Jokohama je načinila najveće iznenađenje pobedom protiv Kašive na „Hitači” stadionu, rezultatom 3:1. Do prve pobede u novoj sezoni, puleni Takahira Šimotaire došli su zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu. Strelci za pobedničku ekipu bili su Saito u 21, Macura u 47. i Someja u 85., nakon što je pogodio sopstvenu mrežu! Jedini gol za domaćina postigao je Goja u 44. minutu.

Oita je na „Edion” stadionu „šokirala” favorizovanu Hirošimu, u završnici meča, kojeg su gosti dobili rezultatom 2:1.

Vodio je domaćin golom Leandra Pereire od 10. minuta, a onda su rezervisti Oite, Takazava u 85. i Micuhira u 94. minutu, doneli neopisivu radost gostima. Kod oba gola katastrofalno je reagovala odbrana domaćih.

Zvanični šampion, Jokohama Marinos, posle velike borbe stigao je do pobede (3:2) nad Šonanom. Odlučujući gol za prvi trijumf u novoj sezoni postigao je novajlija Ado Onaivu u 86. minutu.