Mijatović za SK: Radujem se izazovu u Budimpešti

Fudbal ostalo 14. jul. 202014:44 > 14:46
Podeli:
Laurence Griffiths Getty Images Sport

Milan Mijatović, prvi golman reprezentacije Crne Gore, nedavno je promenio sredinu. Iz tabora Levskog iz Sofije, prešao je u MTK iz Budimpešte.

Mijatović je iza sebe ostavio zaista sjajnu sezonu. U Levski je stigao iz Budućnosti, a u timu velikana iz Bugarske koji je 26 puta bio šampion, a 25 puta osvojio trofej u Kupu, uspeo je da se izbori za mesto među stativama. Bio je nezamenljiv na golu, a sjajnim partijama, uspeo je da se izbori i za mesto prvog golmana u državnom timu.

Levski koji je poslednju titulu osvojio 2009. godine, sezonu je završio na četvrtom mestu. Tim iz Sofije bio je na pravom putu kada je reč o ponovnom pozicioniranju u šampionatu Bugarske i Evropi, ali su usledili veliki finansijski problemi, čelnici kluba su bili primorani da daju zeleno svetlo najboljim igračima da promene sredinu, pa je Mijatović stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa ekipom MTK iz Budimpešte.

Bilo mi je stvarno prelepo u Sofiji. Momci sa kojima sam igrao, čelnici kluba, stručni štab i navijači su me sjajno prihvatili. Uspeo sam da opravdam očekivanja i da se odužim odličnim partijama. Jako mi je žao što se Levski ponovo suočava sa velikim problemima, a bili smo na pravom putu da klub iz Sofije vratimo na staze stare slave. Bivšem klubu od srca želim sve najbolje u periodu koji sledi, jer zaista nosim samo lepe uspomene iz Bugarske“, naglasio je Milan Mijatović za Sport Klub.

Nova destinacija je Budimpešta i MTK, klub koji je u sezoni koja je ostala iza nas uspeo da izbori plasman u elitno društvo. Međutim, odmah treba naglasiti da je MTK gigant kada je fudbal u Mađarskoj u pitanju. Radi se o klubu koji je 23 puta bio šampion Mađarske, a 12 puta je osvajao trofej u Kupu. MTK je 1964. godine bio u finalu Kupa Kupova.

Ekipa iz Budimpešte je poslednju titulu osvojila 2008. godine, a sada za cilj ima povratak na staze stare slave. Momak od koga se očekuje da pomogne u pozicioniranju MTK na mađarskoj, a zatim i na evropskoj fudbalskoj mapi je upravo Milan Mijatović.

MTK je gigant kada je Mađarske u pitanju. U proteklih nekoliko godina klub je prolazio kroz problematičan period, ali je sada ponovo na stazama na kojima želi da bude. Prošle sezone je obezbeđen plasman u elitno društvo, a odmah je kao primarni cilj postavljev opstanak u istom, jer klub želi da napreduje korak po korak“, naglasio je Mijatović i nastavio:

Na svakom koraku se može videti koliko je MTK veliki klub. Sve je organizovano na vrhunskom nivou. Rekao sam da je cilj u sezoni koja sledi opstanak u elitnom društvu, ali već sada mogu da kažem da ćemo svi u timu uraditi sve što je u našoj moći da ostvarimo više, da se probijemo do sredine tabele, da budemo konkurentni trenutno najboljim timovima u Mađarskoj“.

Milana Mijatovića i reprezentaciju Crne Gore tokom septembra, oktobra i novembra očekuje učešće u Ligi nacija, te prijateljski dueli sa Letonijom i Kazahstanom.

Primarni cilj je da počnemo da pišemo lepšu priču u odnosu na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje su ostale iza nas. Moramo da napravimo dobru atmosferu, sinergiju sa navijačima, kako bi spremni dočekali kvalifikacije za Mundijal. Ambicije su jasne. U konkurenciji sa Azerbejdžanom, Kiprom i Luskemburgom, nastojaćemo da izborimo plasman u viši rang takmičenja kada je Liga nacija u pitanju“, naglasio je Mijatović.

Posećanja radi, Crna Gora se trenutno nalazi u C diviziji Lige nacija, a sve mečeve reprezentacije Crne Gore u nedavno formiranom takmičenju, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.