Malme i Elfsborg prate Norćeping

Fudbal ostalo 23. jul 202021:28 > 21:32
Mark Runnacles, Getty Images Sport

U Švedskoj je kopletirano deseto kolo Alsvenskana, a najubedljivije pobede ostvarili su Malme i Elfsborg.

Elfsborg je sa čak 5:0 slavio kao gost protiv Mjelbija. Dvostruki strelac bio je Henrikson u 10. i 27.minutu, a po jednom su mrežu domaćeg tima tresli Karlson u 11, Alm u 36. i Ondrejka u 75. minutu.

Povezano

Ubedljiv je bio i Malme na svom terenu protiv Hamarbija – 3:0. To je treći vezani trijumf za ekipu Jona Dala Tomasona. Golove su postigli Berget u 28, Telin u 36. i Antonson u 46. minutu. Za goste je u nastavku meča zaigrao bivši igrač Malmea i reprezentativac Crne Gore, Vladimir Rodić, koji je svojevremeno sa uspehom igrao i za beogradski Rad. Rodić je zamenio Muamera Tankovića.

U preostale tri utakmice nije bilo pobednika. Helsingborg i Erebro igrali su nerešeno 1:1 (Olsen 95 – Bjorndal 4), baš kao i Kalmar – Sirijus 1:1 (Ingelson 80 – Sugita 49).

IFK Geteborg je kao domaćin ispustio dva gola prednosti protiv poslednjeplasiranog Falkenbergsa – 2:2. Gruzijac Georgi Haraišvili u 9. i Hosam Aieš u 54. minutu doveli su plavo-bele u prednost, ali su Edi Silisufaj spektakularanim golom u 73. i Karl Johanson u petom minutu sudijaske nadoknade vremena izborili remi za Falkenbergs.