Ništa od Sarajeva, Bećiraj potpisao za Vislu

Fudbal ostalo 24. jul. 202020:39 > 20:40
Podeli:
Giuseppe Bellini, Getty Images Sport

Fatos Bećiraj, reprezentativac Crne Gore i rekorder po broju odigranih utakmica za državni tim (69), novi je član Visle iz Krakova.

Do velikog preokreta je došlo u protekih sedam dana. Fatos je imao usmeni dogovor sa čelnicima Sarajeva, bilo je gotovo izvesno da će karijeru nastaviti na stadionu “Koševo”, ali u trenutku kada je trebalo da stavi paraf na ugovor pojavili su se problemi. Bećiraj nije pristao na izmene u ugovoru, nego je odlučio da sačeka novu ponudu.

Nije dugo čekao. Stigao je poziv Visle, a Fatos Bećiraj stavio paraf na ugovor do 2022. godine.

Tokom leta spominjala se mogućnost da bi Bećiraj mogao da se vrati u Budućnost, gde je svojevremeno bio najbolji strelac šampionata Crne Gore i ljubimac navijača, ali aktuelni šampion Crne Gore još uvek nije u situaciji da parira platežno moćnijim klubovima.

Bećiraj je iz Budućnosti otišao u Dinamo iz Zagreba, kasnije je igrao za Dinamo iz Minska i Dinamo iz Moskve. Branio je boje kineskog Čangčun Jatai, Mehelena iz Belgije, a u Vislu je kao slobodan igrač stigao iz Makabija iz Netanje.

Visla iz Krakova je 14 puta bila šampion Poljske, a navijači ovoga kluba će nastojati što pre da zaborave minulu sezonu, jer Visla nije uspela da se plasira među osam najboljih ekipa u šampionatu, nego se borili za opstanak. Na kraju je uspela u tome, a sada očigledno želi da napravi korak napred, umeša se u borbu za vrh tabele i plasman na evropsku scenu.