Del Pjero: Sidnej pravi potez

Fudbaler Sidneja Alesandro Del Pjero rekao je da je napravio dobar potez kada je iz Juventusa prošlog septembra prešao u australijski tim.

„Svakog dana sam sve više uveren da je za mene i moju porodicu bio dobar potez prelazak u Sidnej. Da sam hteo da živim blizu Italije, prihvatio bih druge ponude. Ali, želeo sam promenu, a ovde imam mogućnost za to”, rekao je Del Pjero.

Del Pjero je legenda Juventusa, od 1993. do 2012. godine odigrao je 573 utakmice i postigao 236 golova za ‘crno-bele’, a prošlog septembra potpisao je za klub iz Novog Južnog Velsa.

„Italija je moja zemlja i nedostaje mi. Ali ne patim od trauma razdvajanja jer mi je lepo u Australiji, znam da ću se vratiti. Ono što mi ne nedostaje je agresivnost i grubost koja, nažalost, nije samo rasprostranjena u društvu, nego i u fudbalu”, rekao je 38-godišnji fudbaler.

Del Pjero je do sada odigrao 23 prvenstvene utakmice za Sidnej i postigao je 13 golova, što ga čini jednim od najboljih strelaca lige. Sidnej je trenutno peti na tabeli.

Bivši italijanski reprezentativac rekao je da ga raduje strast prema fudbalu u Australiji i da je zbog toga odlučio da ostane još godinu dana klubu.

„To je moje najpozitivnije iskustavo u Australiji i razlog koji me je ubedio da produžim ugovor. Ovde sam dočekan sa velikim entuzijazmom, postoji velika želja za fudbalom i veliko poštovanje za taj sport i njegove šampione”, rekao je Del Pjero, “Fudbal nije glavni sport u Australiji, nije tradicija, ali iz dana u dan raste interesovanje. Sport je deo života i kulture i to svakodnevno osećaju oni koji ga vole”.

Author: AK