Zličić u Kišvardi – korak bliže selekciji Mađarske?

Podeli:
FK Voždovac

Doskorašnji fudbaler Voždovca Lazar Zličić karijeru nastavlja u mađarskoj Kišvardi.

Mladi vezista (23) imao je ponude iz različitih država, ali je ona sa istoka Mađarske bila najbolja i za Voždovac i za njega.

Ugovor sa klubom koji je prošle sezone završio na osmom mestu tamošnje OTP lige potpisan je na tri godine, potvrđeno je za Sport Klub iz izvora bliskih igraču.

Srećan sam što ću u narednom periodu nositi dres Kišvarde i već sada jedva čekam sve izazove koje će biti ispred mene i novih klupskih drugova. Prvi utisci o novom klubu su zaista sjajni, impresioniran sam uslovima i stadionom, upoznaću uskoro saigrače i raditi vredno da zaslužim mesto u timu. Svojim drugovima u FK Voždovac želim mnogo sreće u narednoj sezoni i zahvaljujem se još jednom svima u klubu na prelepoj saradnji u poslednje dve godine. Srećno Zmajevi„, poručio je Zličić prilikom predstavljanja.

Visina transfera rođenog Novosađanina nije zvanično objavljena, ali je Sport Klub došao do informacije da 25 odsto od ukupnog iznosa ide Vojvodini, bivšem Zličićevom klubu.

Takođe, Voždovcu će pripasti i 20 odsto od narednog transfera.

Zličić, koji je prošao sve mlađe selekcije Srbije, poseduje mađarski pasoš i vodiće se kao domaći igrač.

S obzirom na to da još nije upisao nastup za A tim Srbije, ima mogućnost da zaigra za Mađare.

Šanse za tako nešto nisu male, a one bi još više porasle ukoliko Zličić bude prikazivao partije na visokom nivou u tamošnjem šampionatu.

Šta o toj mogućnosti misli, novi igrač Kišvarde govorio je u intervjuu za Sport Klub.