Meksiko: Zaustavjene Pume, samo bod sa dva igrača više

Fudbal ostalo 9. avg. 202021:41 > 21:48
Podeli:
Hector Vivas/Getty Images

Nema više ekipa u meksičkoj Aperturi sa maksimalnim učinkom. Jedina koja je imala dve pobede posle dva kola U.N.A.M. igrala je nerešeno na svom terenu sa Huaresom 1:1.

Čuvene Pume su ušle u ovaj meč kao favoriti, a posebno im se situacija otvorila kada su gosti ostali sa igračem manje već u sedmom minutu. Erik Kastiljo je dobio crveni karton. Ipak, nisu uspevali domaći da dođu do gola, ali im se sreća osmehnula još jednom u 42. minutu. Novi crveni karton, ovog puta Nevaresa Pulgarina i sada su gosti imali samo devetoricu.

Povrh svega u 54. minutu dosuđen je penal za domaće, koji je realizovao Gonzales i tada je bilo viđeno da će tri boda ostati u Meksiko Sitiju, a da će Pume i dalje da se šepure sa maksimalnim učinkom. Međutim, Ovilera donosi izjednačenje u 65. minutu. Domaći su krenuli jako i agresivno, željni da sa dva igrača više dođu do pobede. Ali nisu uspeli do kraja da postignu gol i Huares je odneo vredan bod sa teškog gostovanja.

U.N.A.M. je na deobi prvog mesta sa Klubom Amerikom, Pueblom i Kruz Azulom sa po sedam bodova, dok ih u stopu prate Tigres i Huares sa samo dva boda manje.