Milojević za SK: Zna se ko je prvi mangup grada

Podeli:
Alex Broadway/Getty Images

Vladan Milojević, čovek koji je Zvezdi vratio autoritet i evropski ponos, govorio je za Sport Klub noć posle utakmice u kojoj je njegov Al Ahli slavio protiv Al Itihada, u velikom derbiju Džede – 2:1.

„Odlićno, ma super“, sumirao je utiske Milojević.

„Za sve u gradu je ovo baš značajno, našalio bih se i rekao da je veoma važno ko je prvi mangup grada. Sad znate njegovo ime.“

Ponovo na terenu nije bilo povređenog Marina, u sastavu samo dvojica stranaca, pritom je Šarić, reprezentativac BiH, ušao rovit u duel sa večitim rivalom?

„Al Ahli se izdigao iznad svih problema i – pobedio. Za derbije se kaže da pobeda vredi više od tri boda. I vredi. Zaista. Razumljivo je što svi u klubu sijaju, ali nemamo mnogo vremena za radovanje, utakmice se redjaju. Doduše pred nama je prva, nešto duža pauza, budući da ćemo tek u sobotu na megdan“.

Pobeda je ostvarena na krilima sirijskog asa Omara Al Some, dvostrukog strelca, redovnog uništitelja Al Itihada.

„Al Soma je najbolji fudbaler Al Ahlija, centarfor, golgeter, pravi vođa, najubedljiviji igrač Bliskog Istoka. Bez ikakve sumnje. S njim, svakako, i u Ligu šampiona Azije“

Povezano

 Al Ahli je trenutno na trećem mestu, koje direktno vodi u elitu?

„Moguće je, gledajući dešavanja u nacionalnom Kupu, da i četvrtoplasirani izbegne kvalifikacije. Al Ahli je u polufinalu, protivnik je Al Naser, nije još utvrđeno kada će meč biti odigran. Još nešto, Katar je ove godine domaćin učesnicima azijske završnice, sve ekipe biće smeštene u istom hotelu, zna se i zbog čega“.

Korona diktira pravila?

„Disciplina je na zavidnom nivou. Ovde, recimo, postoje i supervizori, koji u svakom trenutku mogu da banu u klub i utvrde da li se sprovode odgovarajuće mere. Zaprećeno je žestokim kažnjavanjem ukoliko se ne poštuje procedura. Igrači u sportskoj opremi dolaze na treninge, nema skidanja u svlačionici, fotoreportreri ih snimaju sa distance, u teretani se radi po grupama od deset ljudi, dok dva autobusa čekaju da se ekipa ukrca i krene na gostovanje… Uglavnom, vodi se računa o svemu, mada i dalje ima registrovanih slučajeva zaraze među igračma u pojedinim klubovima. Polako se, ipak, popravlja stanje, iz dana u dan sve je bolje“.

Fudbal se igra, da li ste prijatno iznenađeni kvalitetom u Saudijskoj Arabiji?

„Bogami, jesam. Ne samo stranci, nego i domaći igrači izazivaju pažnju. Ovde su problem vremenski uslovi, visoke temperature, velika vlažnost, igrači se lakše povređuju, bitan je oporavak. Ko se pre oporavi, taj će klubu doneti veliki dobitak. Kad se radi o strancima, čak sedmorica mogu da budu u protokolu, oni su, objektivno, i prevaga. Mene, ipak, raduje činjenica da Al Ahli u svom sastavu poseduje poveći broj izuzetno talentovanih igrača, poniklih u klupskoj školi. Trener Đorđe Vasić zaslužuje sve pohvale za rad sa mlađim katetgorijama“.

Al Ahli je veliki klub?

„Sjajno organizovan, trofejni klub“, dodaje Milojević za SK. „Na svakom koraku se uočava njegova veličina. Dovoljno je da uđete u Sportski centar i odmah će vam biti jasno sa kim imate posla. Nešto fenomenalno, poput stadiona Kralj Abdulah, zajedničkog doma Al Ahlija i Al Itihada. U toj neverovatnoj areni odigran je i Superkup Španije, pamet da stane. Šteta što sad zvrji praznan, igla ne bi mogla da padne u Derbiju, sigurno bi se okupilo 60.000 gledalaca“.

Kad će prelazni rok?

„Teško pitanje“.

Zašto?

„Prilično je nejasno, da li 15. avgusta ili prvog septembra, možda ni tada“.

Biće, verovatno, promena u Al Ahliju?

„Sasvim moguće. Cilj je dovesti kvalitetnog domaćeg igrača“.

Ne razmišljate o strancima?

„Aktuelni legionari imaju ugovore još jednu sezonu, tako da… Videćemo. Polako“.

U Srbiji se pominje da bi Zvezdin štoper Degenek mogao da se preseli u Al Ahli?

„Sfera interesovanja Al Ahlija usredsređena je na prvenstvo i Kup, o strancima, eventualnim pojačanjima, se ne razmišlja. Zasad“, otkrio je Vladan Milojević za Sport Klub.