Srpskog trenera u Austriji udario grom na treningu

Fudbal ostalo 17. avg. 202021:20 > 21:25
Podeli:
Bryan M. Bennett/Getty Images

Stojadin Rajković, trener mladog tima Šturma iz Graca, zauvek će pamtiti petak 14. (ne 13!), kad se spremao za trening u sportskom centru u Libenau.

Srećom, danas se 57-godišnji sprski trener uspešno oporavlja od velikog šoka. Sve se dogodilo u petak uoči treninga mlađih kategorija u 15 časova kad je počela snažna oluja.

Prvo je bila slaba kiša, a onda sve jača i jača, tada je odlučio da momke pošalje u svlačionicu i ispod drveta sačeka da kiša oslabi. Međutim, osetio je snažan udar:

„Koliko sam samo puta stajao ispod tog istog drveta i nikad se ništa nije dogodilo. Ali ovog puta jeste. Prvo svetlost, a onda sam osetio bol u ramenu. Završio sam na kolenima. Sve se dogodilo u deliću sekunde„, ispričao je Stojadin Rajković za lokalne medije.

Brzo je prevezen u bolnicu gde je ostao do subote pre podne. Posle detaljnih pregleda je pušten kući.

Rajković je rođen u Beogradu, seniorsku karijeru počeo je pančevačkom Dinamu, da bi se početkom devedesetih preselio u Austriju gde je igrao za nekoliko klubova. Najveći tag ostavio je u GAK-u iz Graca.

U tom klubu je započeo i trenersku karijeru, prvo kao asistent zatim i kao prvi trener 2008. godine. U komšijski Šturm prelazi 2012. Jedno vreme bio je pomoćni trener u prvom timu, danas radi sa mlađim kategorijama.