Trener Jagodine teško povređen od udara groma

Fudbal ostalo 18. avg. 202023:54 > 23:59
Podeli:
Bryan M. Bennett/Getty Images

Lekari Urgentne službe Opšte bolnice u Jagodini bore se za život fudbalskog trenera S.P. (31) koji je teško povređen od udara groma u utorak popodne na treningu mlađih kategorija Jagodine.

Nesreća se dogodila na pomoćnom terenu FK Jagodina. Kako je preneo portal centralmedia.rs iz Jagodine na treningu mlađih kategorija kluba bilo je oko 20 dece podeljene u dve grupe. Srećom, među njima nije bilo povređenih.

Povezano

Roditelji su za pomenuti portal opisali da je posle udara munje „počela histerija, da su deca bežala ka roditeljima, dok su dvojica zdravstvenih radnika pružili prvu pomoć treneru koji je nepomično ležao na terenu.“

Mislim da su uspeli da povrate trenera iz nesvesti i da je povratio, a zatim je došla hitna pomoć. Nadam se da je sve u redu…„, ispričao je jedan od roditelja.

Teško povređeni trener se, posle pružanja prve pomoći, nalazi u Opštoj bolnicu gde se doktori bore za njegov život.

Pacijent je na aparatima za disanje, maksimalno radimo sve što je do nas„, rekao je za pomenuti portal načelnik urgentne službe Opšte bolnice Vladimir Nedeljković.

Samo nekoliko dana ranije slična situacija dogodila se u Austriji gde je trenera mlađih kategorija Šturma iz Graca Stojadina Rajkovića (57) udario grom. Srećom, srpski trener je posle provedene noći u bolnici i detaljnih pregleda sutradan pušten kući.