Šandong pregazio Tošićev Gvangdžou RF

Fudbal ostalo 25. avg. 202016:33 > 16:45
Podeli:
Getty Images/Chung Sung-Jun

Posle dva vezana trijumfa, ekipa Gvangdžou RF, sa Duškom Tošićem u sastavu, pretrpela je ubedljiv poraz (1:5) od sjajnog Šandonga.

Novi lider A grupe kineske CSL lige, nije imao milosti prema timu Đovanija Van Bronhorsta, a junak trijumfa bio je italijanski veteran, Gracijano Pele (35).

Nakon što je Đin Đingdao zatresao mrežu Hana za 1:0 u 22. minutu, Pele je u 34. i 37. minutu praktično odlučio pobednika, iako je do poluvremena i Duan Liuju bio precizan (42. minutu), pa je na semaforu zasijalo 4:0! Petarda je pukla u 58. minutu, zahvaljujući Guo Tijanđuu, a čast poraženog tima spasio je Izraelac Dija Saba, golom u 84. minutu.

U poslednjem meču 7. kola A grupe, Dalijan Pro i Gvangdžou Evergrande igrali su nerešeno – 2:2.

Vodio je Dalijan sa Rafom Benitezom na klupi 2:0, golovima Vanga u 16. i Larsona u 31. minutu, ali su izabranici Fabija Kanavara izjednačili zahvaljujući Brazilcima Paulinju (u 74.) i Fernandinju (u 79. minutu).

Na tabeli A grupe posle sedmog kola vode Šandong i Gvangdžou Evergrande sa 16 bodova, trećeplasirani je Đijangsu sa 11, a četvrtoplasirani Šangaj sa 10 bodova. Petoplasirani i šestoplasirani Šenžen i Gvangdžou RF osvojili su po sedam bodova, a slede Henan sa pet i Dalijan Pro sa samo tri osvojena boda.