Mijatović i MTK ne znaju za poraz u Mađarskoj

Fudbal ostalo 28. avg. 202022:44 > 22:45
Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Milan Mijatović, prvi golman reprezentacije Crne Gore, nedavno je promenio sredinu. Iz tabora Levskog iz Sofije, prešao je u MTK iz Budimpešte.

Mijatović je iza sebe ostavio zaista sjajnu sezonu. U Levski je stigao iz Budućnosti, a u timu velikana iz Bugarske koji je 26 puta bio šampion, a 25 puta osvojio trofej u Kupu, uspeo je da se izbori za mesto među stativama.

Bio je nezamenljiv na golu, a sjajnim partijama, uspeo je da se izbori i za mesto prvog golmana u državnom timu.

Levski koji je poslednju titulu osvojio 2009. godine, sezonu je završio na četvrtom mestu. Tim iz Sofije bio je na pravom putu kada je reč o ponovnom pozicioniranju u šampionatu Bugarske i Evropi, ali su usledili veliki finansijski problemi, čelnici kluba su bili primorani da daju zeleno svetlo najboljim igračima da promene sredinu, pa je Mijatović stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa ekipom MTK iz Budimpešte.

MTK je u sezoni koja je ostala iza nas uspeo da izbori plasman u elitno društvo. Međutim, odmah treba naglasiti da je MTK gigant kada je fudbal u Mađarskoj u pitanju. Radi se o klubu koji je 23 puta bio šampion Mađarske, a 12 puta je osvajao trofej u Kupu. MTK je 1964. godine bio u finalu Kupa Kupova.

Sudeći po startu sezone, navijači kluba imaju mnogo razloga za optimizam, a Milan Mijatović razloga za zadovoljstvo. Uspeo je da se izbori za mesto prvog golmana, a MTK u tri odigrana kola nije osetio gorčinu poraza.

Milan Mijatović i saigrači su u prvoj rundi odigrali nerešeno 1:1 protiv Ferencvaroša, zatim su sa 3:1 pobedili Honved, a u trećem kolu su kao gosti odigrali nerešeno 1:1 protiv ekipe DVTK.