Neprikladna šala: Ture izbačen sa humanitarne utakmice

Podeli:
Alex Livesey, Getty Images Sport

U nedelju će na Old Trafordu biti odigran humanitarni fudbalski meč u organizaciji Soccer Aid, ali na njemu neće biti Jaja Turea kao što je bilo planirano.

Jaja Ture izbačen je iz organizacije humanitarne utakmice i na kraju se javno izvinio zbog onoga što je dovelo do cele pometnje.

Počelo je Tureovom porukom na WhatsUp grupi u kojoj se Ture dopisivao sa igračima koji bi trebalo da nastupe na utakmici i ponudio im da „angažuje 19 prostitutki“ kako bi se zabavili.

Brojni igrači koji su u grupi su se požalili organizatorima zbog toga, usledila je reakcija organizatora i javno izvinjenje igrača koji je napisao da je „napravio nepristojnu šalu“ i da „zbog toga duboko žali“:

„Želeo bih da se izvinim svima koju učestvuju u ovom meču zbog neadekvatne šale zbog koje veoma žalim. Sve sam napisao u šali, ali nisam razmislio o tome kako će se zbog nje osećati ostali. Izbrisao sam sve poruke odmah i u grupi sam uputio svima izvinjenje.

Okupili smo se za dobar cilj, a ovo skreće pažnju sa same utakmice koja je osmišljena da pomogne deci širom sveta. Žao mi je što je ova situacija privukla pažnju koja treba da bude usperena na utakmicu.

Preuzimam svu odgovornost. Ja sam odrastao čovek koji ne bi smeo da se šali na ovaj način. Veoma mi je žao zbog greške, svima želim sve najbolje u nedelju“, poručio je Ture na svom Tviter nalogu.

Ovo će biti prvi put da se jedan meč u organizaciji Soccer Aid igra bez publike. Timove će predvoditi Vejn Runi i Sem Olerdajs (Engleska) i Hari Redknap i Brajan Robson (Svet).