Istorijski transfer, prvi Izraelac u arapskom klubu

Fudbal ostalo 29. sep. 20209:47 > 9:59
Podeli:
Reuters, Ints Kalnins

Al-Nasr iz Dubaija doveo je vezistu Diju Sabu iz kineskog Gvangdžua i potpisao sa njim dvogodišnji ugovor, postavši tako prvi arapski klub koji je doveo fudbalera iz Izraela.

Ovaj transfer je usledio na manje od dve nedelje posle normalizacije odnosa između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

Al-Nasr je završio postupak oko prelaska Sabe… i ugovorio saradnju na dve sezone, nakon što su uspešno obavljeni lekarski pregledi”, objavio je klub iz UAE Pro lige.

Saba je palestinskog porekla, ali je rođen u Izraelu i profesionalnu karijeru započeo je u Beitar Nes Tubruku, pre nego što je 2012. godine prešao u Makabi iz Tel Aviva.

Igrao je i za Makabi Petah Tikvu, Makabi Netanju i Hapoel Ber Ševu, pre nego što je otišao u kineski Gvangdžou, gde je u 36 nastupa postigao 18 golova. Deset puta je nastupio za izraelsku reprezentaciju, za koju je debitovao 2018. godine.

U Al Nasru je menadžer Hrvat Krunoslav Jurčić, a od stranaca još igraju Brazilci Glauber, Samuel i Kaike, Čileanac Esteban Pavez, Portugalac Toze, Francuz Rajan Mendes i Argentinac Sebastijan Taljabue.