Matić u Saudijskoj Arabiji

Fudbal ostalo 20. okt. 202018:31 > 18:42
Podeli:
Privatna arhiva

Srpski fudbalski stručnjak Slavko Matić preuzeo je Al Nadžum, dugoligaša iz Saudijske Arabije. Ugovor je potpisan do kraja sezone.

Definitivno, najveći izazov karijere! Prvenstvo počinje u sredu, posle svega četiri treninga pod mojim vođstvom, ukupno pet u pripremnom periodu… Iza tima je generalan remont, ostala su svega petorica fudbalera i angažovano čak 15. Imamo i četiri stranca, u čijem selektiranju nisam učestvovao, na teren će moći tek od četvrtog kola”, istakao je Matić, posle promocije u Al Nadžumu.

Zvanično član Prve divizije Saudijske Arabije, drugoligaškog ranga moćne države arapskog sveta, nedavno je dobio novo rukovodstvo.

“I dalje tragam za strpljivom upravom, spremnom da mi pruži poverenje i vreme, da impelementiram trenersku filozofiju. Moj usud je da “pripremam” ekipu za naslednika. Ma ko to i gde bio… Uz maksimalne garancije da će tako biti, prihvatio sam poziv iz Saudijske Arabije. Nadam se da ću u dalekom svetu imati dovoljno vremena.

Uz Slavka Matića biće asistenti, Božo Đurković i Milan Đurović, i trener golmana Dejan Maksić.

Možda je i dobro što na startu igramo sa jakim rivalima, prošlosezonskim superligašima Al Feihom i Al Kalejom. Novi menadžment stigao je pre dve nedelje, klub se konsolidovao, verujem u dobre vesti sa arapskog tla”, optimista je Slavko Matić.

Mladi srpski trener osetio jefudbalske zahteve arapskog sveta. U dva mandata, sa uspehom, radio je u Kataru, okušao se preko granica Srbije i u Sloveniji i Kini. Na red je došla i Saudijska Arabija. Prvoligaško takmičenje počelo je u utorak, u konkurenciji 20 klubova, tri će u viši, četiri u niži rang.