Rumunija: Veče gostiju, prvi poraz lidera

Fudbal ostalo 23. okt. 202021:54 > 22:04
Podeli:
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Odigrana su dva meča osmog kola rumunske Lige 1. Pobede su zabeležile gostujuće ekipe Botošani protiv Gaz Metana i Akademika protiv lidera Univerzitatee.

Pre ovog meča Univerzitatea imala je maksimalnih sedam pobeda. U goste joj je došla ekipa Akademike koja je imala samo jednu pobedu. Međutim, lider ne samo da nije uspeo da izbegne poraz, već prvi put ni gol nije uspeo da postigne. Na kraju, jedan gol je odlučio pobednika, a strelac je bio u 57. minutu Bautista. Univerzitatea je ostala prva sa 21 bodom, čak šest više od FCSB i Kluža, ali oni tek treba da igraju svoje utakmice. Sada je Kluž jedina neporažena ekipa, a Akademika je osma sa 10 bodova.

Botošani je imao sve u svojim rukama u Medijašu. Vodio je autogolom Buteana od 34. minuta, a u 59. je propustio idealnu priliku, jer Ongenda nije bio uspešan sa bele tačke. Penalu je prethodio prekršaj za drugi žuti karton Baka i poslednjih pola sata Botošani je imao igrača više. I pored toga u 68. minutu primio je gol a strelac je bio Deakonu. Nastala je prava drama, da bi ipak u 87. minutu Kejta doneo bodove gostima. Botošani je peti sa 11 bodova, dok je Gaz Metan 13. sa sedam.