Rogan zavapio: Sport nije ono što je nekad bio

Fudbal ostalo 31. okt. 202016:07 > 16:18
Podeli:
Laszlo Szirtesi/Getty Images

Kovid 19 pokosio je celokupan stručni štab i više fudbalera Ujpešta, ali je mađarski savez naložio da utakmica sa MTK, zakazana za nedelju, mora da se igra! Prvi čovek struke kluba iz Budimpešte, od pre nekoliko dana zaražen virusom korona, obratio se otvorenim pismom domaćoj javnosti.

Sport klub ekluzivno prenosi tekst uz redakcijsku opremu:

„Ako je pravilo fer-pleja postojalo u nekoj sferi, onda je to bio sport. Korona vreme donelo je mnogo promena i kao što, nažalost, biva, promenili su se i etički principi.  Sada, kad je potrebno da jedni druge razumemo, pokazujemo „snagu, moć, nepoštovanje, ili kako god to da nazovemo“.

Moram ovo da podelim sa javnošću. Pozitivan sam na koronu, imam sve simptome i ne mogu da ustanem iz kreveta. Više od polovine profesionalnih fudbalera prvog tima, uključujući stručni štab, sve trenere, fizioterapeute, doktore, takođe su pozitivni. Trenutno svega deset fudbalera, na osnovu rezultata poslednjeg testa, nije pozitivno. Mogu da igraju, ali svi su bili u kontaktu sa zaraženim fudbalerima. Korona je ušla u naš klub i moramo sada da se borimo“.

Print screen/SK

Mađarska fudbalska federacija ne popušta – ni MTK ne prihvata opciju odlaganja utakmice. Razočarani Rogan, vidno uzdržan, sa bolom i jedom u duši, imao je jasnu poruku:

„Apsolutno ne mogu da razumem pravila mađarske lige (MLSZ) i stav protivnika, koji ne žele da odlože utakmicu. Neodlaganje meča može da ugrozi fudbalere rivala i cele lige…

Zato poručujem: Sport više nije ono što je nekad bio…“

Ujpešt će tim, za nedeljni meč, popuniti sa fudbalerima rođenim 2002. godine i mlađim.