Remi u velikom derbiju Belorusije

Fudbal ostalo 7. nov 202019:17 > 19:20
David Ramos, Getty Images

Veliki derbi beloruske Višaje lige, između Šahtjora i BATE Borisova, završen je bez pobednika (1:1). Samo dva kola pre kraja šampionata, BATE ima bod više od ekipe iz Saligorska.

Gostujući tim imao je prednost i titulu na vidiku sve do 81. minuta. Gol Nekhajčika, srednom prvog poluvremena, anuliran je tek u finišu meča, u režiji Begunova. Trka za titulu biće okončana u foto-finišu.

Dres Šahtjora svih 90 minuta nosili su Nikola Antić i Igor Ivanović, na suprotnoj strani isti učinak imao je Aleksandar Filipović. Poslednjih 20 minuta za BATE je igrao Nemanja Milić.

U ostala tri susreta pobedili su gosti. Neman je „isprašio“ već otpisani Smoleviči (4:1), Gorodeja bila uspešnija od Slucka (1:0), a Žodino očitao lekciju Dinamu u Brestu (3:2).

Neman, sa četiri boda zaostatka, iza lidera BATE Borisova nije digao ruke od titule. U trci za Evropu su četvrtoplasirani Žodino, petoplasirani Dinamo iz Bresta i šestoplasirani imenjak iz Minska.

Na začelju, uz otpisane Smoleviči (14) i Belšinu (21), u baraž zoni nalazi se Sluck (27), a strepi i Gorodeja (30 bodova).