Jokanović za SK o golu u derbiju, Partizanu, Zeki…

Podeli:
Reuters/Andrew Boyers

U novom izdanju emisije Sportlight Slaviša Jokanović govori o svojoj bogatoj i uspešnoj igračkoj, ali i trenerskoj karijeri.

Jedini srpski trener u Premijer ligi otkrio je mnogo zanimljivih detalja i anegdota…

Kako si nekada morao da se kališ kroz 100 utakmica u Vojvodini, pa 100 u Partizanu da bi stigao do inostranog kluba, da li je Zeka (Zečević) uopšte znao ko je on kada je potpisivao ugovor sa Partizanom, zašto mu je gol u derbiju protiv zvezde Dragoju Lekoviću jedan od najdražih i kako danas kao članovi istog stručnog štaba u Dohi raspravljaju o tome da li je pre gola bio faul ili ne?

Zašto je za njega odlazak u Španiju u početku bio šok? Govorio je i o transferu iz Ovijeda u Tenerife o kome se malo zna, a koji je bio drugi po visini te godine u Španiji. Kako je zamalo na nagovor Siniše Mihajlovića završio karijeru u Laciju i zašto taj „genijalni“ plan nije uspeo?
Ko ga je nagovorio da postane trener i da li ga je ista ta osoba dovela u Partizan? Zašto želi da još 20 godina ostane u trenerskom poslu i da li sebe vidi jednog dana kao selektora Srbije?

Osim razgovora sa Slavišom Jokanovićem, ova epizoda nudi i ekskluzivno podsećanje na pomenuto finale Kupa Jugoslavije iz 1992. (Partizan – Crvena zvezda). Videćemo gol Jokanovića iz tog derbija, čuti aktere tog finala, trenere Vladicu Popovića i Ivicu Osima, igrače Sinišu Mihajlovića, Džoni Novaka, Miodraga Belodedića, Branka Brnovića, Iliju Ivića, Zlatka Zahoviča i druge. 
Nova epizoda emisije „Sportlight“ je na programu u utorak od 18 časova, na Sport klubu 1.