Šandong penalima do petog mesta, gol Tošića

Fudbal ostalo 10. nov. 202011:11 > 11:14
Podeli:
Masashi Hara/Getty Images

U borbama za pozicije u kineskoj Superligi slavili su Šandong, Šangaj Šenhua, Guangdžou R&F, Henan i Šendžen.

Šandong je inače u prvom meču ovih rivala imao prednost 3:0, da bi Čongćing preokrenuo na 4:3. U revanšu je međutim golovima Felainija i Vang Tonga Šandong stekao ukupnu prendost 5:4, da bi izjednačio Fernandinjo u 37. minutu. Golova više nije bilo do kraja produžetaka pa je na penale slavio Šandong i to zbog dva promašaja Čongćinga u četvrtoj i petoj seriji.

Šandong Luneng je tako peti u kineskoj Superligi, dok je sedmi Šangaj koji je minimalcem 1:0 dobio Hebei. Jedini gol je postigao Peng Šinli u prvom minutu nadoknade iz penala.

Produžeci su se igrali i u duelu Dalijana i R&F jer je u prvom meču slavio Dalijan 3:0, a u drugom je Guangdžou preko augogla Šuaija i pogodaka Duška Tošića i Džidžaa izjednačio na 3:3. Čen Džidžao je u 94. minutu postavio konačnih 4:3 i tim za koji igra Duško Tošić je osvojio 11. mesto u Superligi.

Deveti je Henan jer je dobio Tjanđin 2:1 i to posle produžetaka. Bilo je 0:0 posle dve utakmice da bi u 101. minutu Henrike Durado postigao prvi, a Ivo nedugo zatim i drugi gol. Smanjio je Song u 114. minutu ali bilo je prekasno.

Šendžen je dobio ekišu Ćingdaa 2:1 i obezbedio 13. mesto. Mari je doveo Šendžen u prednost u 43. minutu, Gao Lin je poveća na 2:0, da bi Mamatil smanjio. No ni taj gol ništa ne menja jer je ukupan rezultat tada bio 4:1 za Šendžen.