Pižon o Dijegu: Ovacije prepune 'Marakane' – nema dalje

Fudbal ostalo 25. nov. 202020:04 > 20:12
Podeli:
REUTERS/Action Images / Andrew Couldridge

Tuga u srcu, žal, nema više Maradone, tog neverovatnog fudbalskog umetnika, oplakuje ga čitav svet, suze su i u očima Zvezdine zvezde,Vladimira Pižona Petrovića, koji u razgovoru za Sport Klub u nekoliko reči dočarava sliku o legendi nad legendama.

Povezano

Tehnika, brzina, energija, majstorstvo… Moja generacija je imala sreću da se četiri puta sastane sa ekipama u kojima je tada igrao Maradona. Bila je čast sresti se s njim na terenu i deliti megdan, ko to nije osetio, mnogo je propustio. Bez obzira kako je glasio krajnji rezultat na semaforu, bez obzira na sve. Maradona je savršenstvo fudbala, najviša moguća kategorija, kojoj, bar po mom mišljenju, pripadaju još Pele, Mesi i Ronaldo,“ kaže Pižon Petrović i nastavlja:

„Znate šta, kad protivnički fudbaler dobije ovacije na prepunom Zvezdinom stadionu, od navijača koji i te kako poznaju fudbal i obožavaju svojh klub, onda nema dalje, više… Neka mu je laka zemlja, Bog da mu dušu prosti!

Pred pomenuti trijumf Barselone nad Zvezdom (4:2, po dva gola Maradone, Šustera i Janjanina) razgrabljene su 86.142 ulaznice, prihod je iznosio 11.543.500 novih dinara (rekord u bivšoj Jugoslaviji), srećni su bili oni koji su bodrili crveno-bele i videli na delu argentinskog velemajstora.

Maradona je preminuo u sredu u 60. godini.