"Menjao bih odbranjene penale Maradoni za prolaz dalje"

Fudbal ostalo 25. nov 202021:41 > 21:45
EuroFootball Getty Images Sport

Kada smo pre dve godine spremali specijal namenjen Svetskom prvenstvu u Rusiji, jedan od sagovornika bio nam je i Tomislav Ivković, nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije. Čovek koji je odbranio penal velikom Dijegu Maradoni. I ne jednom već dva puta.

„Ta utakmica sa Argentinom ispala je takva da smo igrali 90 minuta sa deset igrača jer je Šaban bio isključen u 30. minutu. I uz sve te probleme imali smo nekoliko zicera, stopostotnih šansi… Dejo Savićević je sa pet metara pukao loptu preko gola. Ko zna šta bi bilo da je ta lopta ušla u gol. Možda bi se pisala neka druga priča i pisali neki drugi događaji. Nezasluženo, a zasluženo smo ispali jer su penali lutrija. Svima nam je to bilo teško jer smo u sebi verovali da možemo da prođemo Argentinu i da možemo doći do kraja“, rekao je tada za Sport Klub Tomislav Ivković o meču sa Argentinom.

Povezano

„Priča između mene i Maradone je još jedna poveznica. Još kada smo bili kao U19 igrači u Japanu počela je neka ‘zafrkancija’. Upoznali smo se još tada. Dva puta sam ga prevario i uz to mu još uzeo 100 dolara za kafu i piće. Sve te odbrane penala ja bih menjao za prolaz dalje i mog Sportinga i reprezentacije Jugoslavije. Na žalost, imao je više sreće i prošli su oba puta“.

Po sredi je bila opklada dvojice rivala. Nakon što mu je ranije u sezoni odbranio penal u duelu Sportinga i Napolija i kada su se opet sreli jedan na jedan na Mundijalu Ivković i Maradona opkladili su se u 100 dolara, Ivković je tvrdio da će ponovo odbraniti i uspeo je. Ali je Maradona ponovo bio taj koji se nakon promašenog penala radovao prolasku dalje.