Rafa: Svet je prazan; Blater: Bog ga je pozvao kući

Fudbal ostalo 25. nov 202023:23 > 23:40
Podeli:
REUTERS/Magali Druscovich

Drugi teniser sveta Rafael Nadal reagovao je na vest o smrti legendarnog argentinskog fudbalera Dijega Maradone.

Od danas je svet sporta uopšteno, a fudbala pogotovo prazan. Napustio nas je jedan od najvećih sportista u istoriji. Ostaće ono što je radio na raznim fudbalskim terenima – to ćemo uvek pamtiti. Iskreno izražavam saučešće njegovoj porodici, svetu fudbala i celoj Argentini. Počivaj u miru, Maradona,“ poručio je Nadal na Instagramu.

Instagram

Bivši predsednik FIFA Sep Blater poručio je da je Dijego ostavio veliki trag u svetskom fudbalu u poslednje tri decenije.

Povezano

„Bio je izvanredan fudbaler. Maradona je čovek koji je svoju ekipu vodio 1979. godine na Svetskom prvenstvu za mlade u Tokiju, gde je Argentina u finalu pobedila SSSR, a on postigao tri gola. U Meksiku 1986. je takođe doneo pehar reprezentaciji i postigao taj nezaboravni gol „božjom rukom“ u meču sa Englezima. I sad ga je Bog pozvao kući. Počivaj u miru, Dijego. Hvala na svemu,“ izjavio je Blater.

Božja ruka nas je napustila„, napisao je Majk Tajson na Tviteru.

1986. obojica smo osvojili svetsku titulu. Bio je jedan od mojih heroja i prijatelj. Zaista sam ga poštovao. Mnogo će mu nedostajati „.

O Dijegu su za Sport Klub pričali Dejan Savićević, Vladimir Petrović Pižon, Dule Savić i Dika Stojanović.

U Napulju se uz suze i upaljene reflektore na stadionu opraštaju od svoje najveće legende, oglasio se Pele, kao i Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo

Čuveni fudbaler preminio je u sredu od srčanog udara, a u Argenitini je proglašena trodnevna žalost.