"Razgovor sa Maradonom promenio mi je život"

Fudbal ostalo 26. nov. 20200:43 > 0:52
Podeli:
Billy Stickland/Getty Images

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone istakao je da ga je pogodila vest o smrti Dijega Maradone, kao i da je to veliki gubitak za celu Argentinu.

Michael Steele, Getty Images

Mnogo je teško. Nazovu vas i kažu da je Maradona mrtav, a vi ne možete da poverujete. Legenda nas je napustila, veliki Argentinac, koji je svoju snagu uložio u borbu protiv negativnosti, uvek nas je zasmejavao i terao da budemo pozitivni. Odrasli smo u različito vreme, ali on je pronašao priliku da nas zarazi fudbalom,“ rekao je Simeone posle duela Lige šampiona sa Lokomotivom (0:0).

Povezano

Strateg Jorgandžija je naglasio da mu je jedan razgovor sa Maradonom promenio život.

„Razgovarao sam sa njim kad sam bio vrlo mlad, to je bila prekretnica u mom životu. Dijego je vrlo važna osoba za celu Argentinu. Bio je moćan, uvek je pobeđivao, ali u ovoj situaciji nije mogao. Zauvek će nam ostati u sećanju, on je legenda, mnogo smo tužni. Za mene je ovo veliki gubitak,“ istakao je Simeone, koji je 1994. bio u reprezentaciji zajedno sa Maradonom.

O jednom od najboljih fudbalera sveta svih vremena za Sport Klub pričali Dejan Savićević, Vladimir Petrović Pižon, Dule Savić i Dika Stojanović.

REUTERS/Agustin Marcarian

U Napulju se uz suze i upaljene reflektore na stadionu opraštaju od svoje najveće legende, oglasio se Pele, kao i Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo

Čuveni fudbaler preminio je u sredu od srčanog udara, a u Argenitini je proglašena trodnevna žalost.