Šilton: Maradona nam se nikad nije izvinio

Fudbal ostalo 26. nov 202010:35 > 10:37
Podeli:
Handout, Getty Images Sport

Golman reprezentacije Engleske kome je Dijego Maradona dao čuveni gol "Božijom rukom" Piter Šilton čini se ni posle 34 godine ne može da prežali taj pogodak, kao ni eliminaciju sa Svetskog prvenstva koja je usledila posle pobede Argentine.

„Kako smo uopšte mogli da očekujemo tako nešto? Maradona je skočio u isto vreme kad i ja, pokušavajući da dohvati loptu. Znao je da ne može glavom da je šutne, pa je rukom poslao u mrežu. To je bio gol van svih pravila, čista prevara. Osvrtao se da vidi reakciju sudije, koja je izostala i počeo da slavi pogodak. Da nije postigao taj gol ne bi usledio ni onaj drugi, koji je zaista bio briljijantan, ali ga ne bi postigao da nismo onaj prvi onako primili“, rekao je Englez.

Povezano

Šilton ističe da Maradona nikad nije pokazao kajanje zbog tog gola.

„Nikad se nije izvinio zbog tog gola. Nikada nije rekao da je varao i da mu je žao već je insistirao na priči da je to „Božija ruka“. To nije bilo u redu sa njegove strane“, zaključio je Šilton.

Printscreen/Twitter

Dijego Maradona umro je u sredu uveče od posledica srčanog udara, a čitav svet se sa tugom oprašta od njega, što i ne čudi jer se radi o jednom od najboljih fudbalera u istoriji fudbala.

#related-news_0