Bez koreografije na Vembliju?

Podeli:
Navijači Borusije iz Dortmunda poznati su po fantastičnim koreografijama koje prave tokom utakmica. Ipak, kako stvari stoje, moglo bi lako da se desi da pristalice „milionera“ budu uskraćeni za lepu sliku na tribinama u subotu na „Vembliju“. Naime, navijači žuto – crnih su planirali da za utakmicu finala Lige šampiona protiv Bajerna naprave veliki „ušati“ pehar, ali je pitanje da li će UEFA to da dozvoli.

Tribina „Vemblija“ na kojoj će biti smešteni fanovi Borusije se sastoji iz dva dela i jedan će pripasti njima, a drugi zvaničnicima UEFA i sponzorima. Zbog toga se postavlja pitanje da li će navijači Borusije moći da naprave planiranu koreografiju. Čak se pominje da zbog bezbednosti neće moći da se unose ni barjaci. Razlog su strme tribine i mišljenje da bi velike zastave omele ostale navijače u gledanju velikog spektakla.

– Tužna vest za naše navijače. UEFA nam je poslala dopis u kome piše da neće biti moguće da napravimo koreografiju. Planirali smo da napravimo veliki trofej Lige šampiona i da podelimo veliki broj zastava, ali zbog VIP zone to nećemo moći – istakao je oficir za vezu sa navijačima Danijel Lurher.

(Foto: Beta/AP/Martin Meissner)

Author: Sportal.rs