Ibrahimović: Nedostaje mi Italija

Fudbal ostalo 23. maj 201311:52 > 11:54
Podeli:
Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović priznao je da mu nedostaje Italija i kako ne zna da li će ostati u Francuskoj.

Šveđanin je prošlog leta iz Milana prešao u Pariz i bio je jedan od ključnih igrača za osvajanje titule prvaka posle 17 godina.

“Da li ću ostati u Pari Sen Žermenu? Videćemo. Mnogo toga može da se desi”, rekao je Ibrahimović i nastavio, “U prošlosti sam uvek govorio kako ću ostajati, a na kraju sam menjao klubove. Sada ništa neću da pričam“.

“Imam ugovor na još dve godine, ali svašta može da se desi. Oduvek sam želeo da ostanem duže u jednom klubu, ali to se nije desilo”, dodao je švedski fudbaler.

Ibrahimović se osvrnuo i na svoje igranje za italijanske klubove i život na Apeninima.

“Nedostaje mi Italija, to je moja druga kuća. Klubovi za koje sam igrao, Juventus, Inter i Milan, su među najvećima na svetu. Osvajao sam trofeje sa njima i znam šta znači da budete fudbaler u Italiji. Njihov fudbal se razlikuje od ostalih, oni su fanatični. Navikli su na velike zvezde i tretiraju ih kako dolikuje”, izjavio je popularni ‘Ibrakadabra’.

“Ako igrate u velikom klubu i izađete na večeru u restoran, vlasnik vam kaže “moj restoran je tvoj”, a toga nema nigde. Postoje različite kulture, a italijanska je ona koju navijše volim”, zaključio je 31-godišnji fudbaler.

Ibrahimović je ove sezone odigrao 45 utakmica za tim iz Pariza i postigao je 34 gola u svim takmičenjima.

Author: AK