Rodriges i Mutinjo u Monaku!

Fudbal ostalo 23. maj 201320:28 > 20:33
Podeli:
Povratnik u francusku Ligu 1, Monako, završio je pregovore sa Portom oko transfera Žoaa Mutinja i Džejmsa Rodrigesa, za koje će platiti ukupno 70 miliona evra.

Nekadašnji finalista Lige šampiona se ozbiljno priprema za sledeću sezonu i povratak u elitno takmičenje posle dve godine igranja u drugoj ligi.

U šampionskoj sezoni, odlučenoj u dramatičnoj borbi sa Benfikom, Mutinjo je za Porto zabeležio 12 asistencija, dok je Rodriges upisao svojevrsni dabl-dabl, 11 golova uz deset asistencija.

Prodajom svojih najboljih igrača Porto nastavlja tradiciju jeftinih kupovina i skupih prodaja, od 2003. godine su u transferima zaradili preko 250 miliona evra. Naime, Mutinjo je u klub stigao 2010. za 11 miliona evra, dok je Rodriges iste godine došao za nešto manje od 6,5 miliona evra. Portugalski klub će dodatno zaraditi ukoliko Radamel Falkao promeni sredinu, pošto u ugovoru sa Atletiko Madridom postoji klauzula da Portu sleduje procenat od prodaje. Pored Mutinja i Rodrigesa, najavljeno je da će član Monaka postati golman Barselone Viktor Valdes.

Author: B92