Vembli spreman za finale

Podeli:
Sve je spremno za spektakl – finale Lige šampiona. Na to ukazuju i fotografije koje nam stižu iz Londona, gde je u toku završna faza priprema za živopisnu ceremoniju otvaranja najvažnije utakmice evropskog fudbala ove sezone. Organizatori meča koji će biti odigran na „Novom Vembliju“ u subotu od 20.45, uz pomoć velikog broja volontera danima pripremaju i uvežbavaju scenografiju koja će najaviti sudar nemačkih klubova Bajerna i Borusije Dortmund.

Ceremonija otvaranja finala Lige šampiona je zamišljena kao srednjevekovna bitka suprotstavljenih vitezova. Tako će publika imati priliku da vidi bubnjare, strelce, mačevaoce, kostimirane u bojama dva nemačka tima od kojih se očekuje da se viteški bore za slavu svog kluba.

Za potrebe simulacije borbe na londonskoj travi uglavnom su angažovani ljudi koji su učestvovali na ceremonijama za vreme Olimpijskih igara, osim strelaca koji su članovi kluba „London Archers“. Zajedničko za sve učesnike je da su svi volonteri, a centralnu tačku „izneće“ oko 1000 ljudi. Ceremonija traje oko pet minuta, a čitav scenski nastup pratiće, kažu, i fenomenalna muzika.

(Foto:Ljubaznošću Slavica Vojinović)

Author: Sportal.rs