Nejmar na prodaju, počinje III Svetski rat

Podeli:

Brazilski Santos pristao je da proda najveću zvezdu tima Nejmara (21) u predstojećem prelaznom roku „jednom od dva kluba“, prenose lokalni mediji, a, naravno, svi pretpostavljaju da se radi o Barseloni i Realu iz Madrida!

– Suočeni sa činjenicom da Nejmar ima ogroman potencijal, uz ugovor kakav ima i ponude koje svakodnevno stižu, odlučili smo da ga prodamo. Sačekaćemo odluku samog igrača i njegovog oca da donesu konačnu odluku u koji klub će preći – stoji u saopštenju Santosa za javnost.

Nejmar je pažnju svetske javnosti privukao kao 19-godišnjak koji je bio najzaslužniji za pobedu Santosa u Kopa Libertadores (2011). Samo godinu dana kasnije imao je priliku da odmeri snage sa Barselonom i Lionelom Mesijem u finalu Svetskog klupskog prvenstva.

Santos je pomalo naivno istakao da će Nejmar preći u „jedan od dva kluba“, iako svi znaju da je o španskim velikanima reč. Barselona i madridski Real čak su poslali i delegacije u Brazil kako bi ubedili čelnike Santosa da Nejmar pređe na „Kamp Nou“, odnosno „Santijago Bernabeu“.

Ostaje da se vidi u narednim danima gde će jedan od najtalentovanijih svetskih fudbalera nastaviti da gradi veliku karijeru. Očekuje se da Santos na njegovom transferu zaradi između 60 i 70 miliona evra.

(Foto:Beta/AP Photo/Andre Penner)

Author: Sportal.rs