Zemunac sa Malte: san mi je da igram za Zvezdu

Fudbal ostalo 18. jan. 201411:19
Podeli:

Nikola Vukanac, defanzivac Birkirkare sa Malte, u intervjuu zazvanični sajt evropske kuće fudbala(UEFA.com), na svoj 28. rođendan poručio je da mu je najveći san u životu da obuče dres Crvene zvezde. Veliki navijač crveno-belih i bivši omladinski reprezentativac Jugoslavije karijeru je počeo u FK Zemun, ali nije ni sanjao da će jednog dana fudbal igrati na Malti.

– Proveo sam 12 godina tamo i naučio sve o profesionalnom fudbalu kao i životu van njega – istakao je Vukanac, koji je pre odlaska na Maltu 2009. godine igrao u Slovačkoj.

Birkirkari je pomogao da se domogne dve titule u tamošnjoj Premijer ligi, veoma je popularan među navijačima, ali uprkos lepom životu tamo jedna velika želja i dalje postoji.

– Moj san oduvek bio je da obučem dres Crvene zvezde! To je moj dom, to je deo mene. Nadam se da ću jednog dana dobiti priliku da ostvarim svoj veliki san. Nikada neću prestati da sanjam o Zvezdi jer to mi je u krvi…

Vukanac je od 2009. član Birkirkare gde je stigao iz Vitoriosa Starsa.

– Birkirkara mi je ukazala šansu koju zaista cenim i od dolaska u klub sarađujem sa sjajnim trenerom Polom Zamitom. Svoje saigrače i navijače smatram za najbolje na ostrvu – poručuje Beograđanin.

Crveno-belima štoper je neophodan, pa ukoliko se ukaže prilika, zašto ne bi probali sa velikim zvezdašem, koji pored toga nije ni skup. Specijalizovani sajtTransfermarkt.comnavodi da je obeštećenje Vukanca 100.000 evra, koji je letos sa Birkirkarom potpisao novi, dvoipogodišnji ugovor.

(Foto:MN Press, Vukanac iz mlađih dana)

Author: Sportal.rs