Barezi: retki su igrači kao Pujol

Podeli:

Vest da je kapiten Barselone Karles Pujol odlučio da napusti klub krajem sezone, dve godine pre isteka ugovora, iznenadila je sve ljubitelje fudbala. Iskusni defanzivac oseća da ne može da pruži dovoljno klubu kakva je slavna Barselona. Pujola su povrede sve češće počele da odvajaju od terena. Prošle godine je imao dve operacije kolena, ove sezone igrao je kuputakmice, u Primeri je zabeležio pet nastupa, a samo jedan u Ligi šampiona.

Legenda Milana Franko Barezi uporedio je kapitena katalonskog kluba sa Paolom Maldinijem, nekadašnjim defanzivcem kluba iz Italije.

– Pujol je jedna od poslednjih fudbalskih legendi koje još uvek igraju fudbal. Može da posluži kao primer svima, sjajan kapiten velikog kluba koji je osvojio sve što se osvojiti može. Karles je toliko dugo igrao na najvišem nivou i zaslužio je da se nađe na listi najboljih štopera svih vremena. Veoma je retko videti da je fudbaler posvetio toliko vremene jednom klubu, kao što su to slučajevi Maldinija i Pujola – izjavio je Barezi.

Pujol nije odlučio da li će na leto i završiti karijeru, to zavisi od toga kako se bude osećao.

(Foto:MN Press)

Author: sportal.rs