Konačno otvoren stadion u Amazoniji

Podeli:

Nakon tri godine gradnje i tri probijena roka za završetak radova, takozvano „čudo od stadiona“ u Manausu u Amazoniji koje će biti poprište nekoliko mečeva Svetskog prvenstva u Brazilu, konačno je otvoreno 9. marta. Ovo zdanje, nazvano „Arena da Amazonija“, još uvek nije do kraja završeno, doduše ostala je takozvana „šminka“, a moći će da primi 46.000 gledalaca.

Prvi meč na terenu ovog stadiona vrednog 250 miliona evra odigran je između ekipa Nasionala i Remoa pred oko 20.000 ljudi i završen je „podelom plena“ – 2:2. Uočiutakmiceuspešno je isproban sistem obezbeđenja koji će biti aktuelan za vreme najveće sportske manifestacije ove godine, a koji uključuje nešto više od 2.500 redara i policajaca kao i specijalnu zonu oko stadiona u koju će ljubitelji fudbala moći da kroče samo sa važećom kartom za meč.

– Dokazali smo da sve funkcioniše perfektno. Ostalo je još samo nekoliko detalja koji će ubrzo biti završeni – izjavio je guverner savezne države Amazonas Omar Aziz.

Na pomenutom stadionu odigraće se sledeći mečevi Svetskog prvenstva: Hrvatska – Kamerun (grupa A), Engleska – Italija (grupa D), SAD – Portugalija (grupa G), Honduras – Švajcarska (grupa E).

(Foto: Beta/Portal da Copa/Alberto Cesar Araujo)

Author: sportal.rs