Van Gal: Ovo je najbolja grupa igrača koju sam vodio

Podeli:

Holandija je ostavila odličan utisak na Mundijalu koji je okončala onako kako je i počela, ubedljivom pobedom protiv favorita. Posle Španije (5:1), „lale“ su deklasirale i Brazil (3:0) u borbi za treće mesto do kojeg su došle bez poraza.

Selektor Luj Van Gal je posle meča sa Brazilom samo u superlativu pričao o svom timu, „najboljem kojeg je vodio“.

– Ovo je najbolja grupa igrača koju sam ikada vodio – izjavio je selektor Holandije i potom sumirao učinak njegovog tima.

– Postizali smo skoro dva gola po utakmici, a primili smo samo četiri. Eliminisani smo na najgori mogući način, posle penala. Bolje da smo izgubili 7:1… Bili smo tako blizu finala – dodao je.

Van Gal je postavio i novi rekord na svetskim prvenstvima, pošto je prvi selektor koji je svih 23 igrača uveo u igru, tako što je trećem golmanu Vormu pružio šansu u samoj završnici meča sa Holandijom.

– Srećan sam što sam to mogao da uradim, ali nisam sam doneo tu odluku. Igrači su mi to tražili. Rekao sam Vormu da ću ga uvesti ako budemo vodili 2:0.

Nije to prvi put da svi igrači jedne reprezentacije dobiju minutažu na Mundijalu. Dešavalo se to i ranije sa Francuskom 1978, Grčkom i Rusijom 1994. godine, ali je tada limit bio na 22 igrača koje su selektori mogli da povedu.    

Author: Sportal.rs