SLAVLJE U ABIDŽANU: Milion ljudi dočekalo fudbalere bogove (VIDEO)

Fudbal ostalo 9. feb 201521:10 > 23:11
Podeli:
Više od milion stanovnika Abidžana, glavnog grada Obale Slonovače, priredilo je bogovski doček svojim fudbalerima, novim šampionima Afrike.

„Slonovi“ su u nedelju uveče u Ekvatorijalnoj Gvineji posle dramatične penal serije savladali Ganu i postali šampioni „Crnog kontinenta“ posle više od dve decenije.

Autobusu sa fudbalerima je bilo potrebno više od 15 kilometara da pređu put od 15 kilometara do stadiona Bojnji gde je upiličena svečanost.

„Već kada smo preletali grad, videli smo veliku gužvu“, rekao je napadač Vilfred Boni, dok se Salomon Kalu nadovezao da se videlo da Obala Slonovače voli fudbal.  

Posebne ovacije doživeo je heroj finalne utakmice i penal serije, golman Bubakar Bari, kojeg su okupljeni nazivali „bogom“, a mnogi navijači su plakali.  
Selektor reprezentacije, francuski stručnjak Erv Renar rekao je da je osećaj neopisiv i da je osvajanje šampionskog trofeja stavilo u drugi plan konflikte u zemlji.  
„Drugi put je uvek bolji. Abidžan je lud, danas se to veoma dobro vidi“, kazao je Renar koji je pre tri godine osvojio KAN i sa Zambijom.

Author: AK