Rešenje DK: Džoni vređao i udario glavom Bosančića

Fudbal ostalo 1. apr 201510:34 > 10:58
Podeli:
Rukovodstvo FK Crvena zvezda zalepilo je na vrata svlačionice odluku Disciplinske komisije kluba o suspenziji Nikole Džonija Mijailovića,  pa je tako po prvi put moglo da se vidi šta se događalo iza zatvorenih vrata službenih prostorija, prenose mediji.

Mijailović je u žižu sportske javnosti došao kada je medijima počeo da šalje navodno anonimna pisma pisana u akrostihu protiv aktuelnog rukovodstva Zvezde, iznoseći i konkretne optužbe o malverzacijama generalnog sekretara Zvezdana Terzića.  On je pred organima FSS dobio spor protiv matičnog kluba, pa su u Zvezdi, očekujući ga da se pojavi na treningu, brže-bolje odlučili da obelodane detalje spora, ali i, takođe po prvi put, zatvore kapije stadiona, koje su otvorene pred treninge prvog tima.

Evo za šta se, između ostalog, tereti Nikola Mijailović:

„Dana 19. 11. 2014. u sobi za fizioterapeute, dok je Bosančić čekao u redu za masažu, Mijailović je ušao u prostoriju i obratio mu se rečima: „Šta se žališ Stanetu, pi.ko jedna“, misleći na Bosančićevog prijatelja koji je obavestio Miloša o incidentu od dan ranije. Krenuo je da ga udari levom rukom, Bosančić je blokirao taj pokušaj. Igrači i fizioterapeut Ivan Popović zaustavili su dalje napade Mijailovića, koji je nastavio da vređa Bosančića: „Je.em ti majku i oca“, „Sve ti je.em, pi.ko mala, je.aću ti ja mater“, „Pi.čko grobarska“. U svlačionici prvog tima, posle treninga, Mijailović se uputio ka igraču Bosančiću, uz uvrede: „Pi.ka ti materina“, „Je.aću ti majku“, „Seljaku jedan“, a kada je Bosančić krenuo da odnese kopačke, nasrnuo je na njega, što je neko od igrača pokušao da spreči. Mijailović se otrgao, prišao Bosančiću s leđa, udario ga glavom u levi obraz, nakon čega je nastavio da vređa Bosančića i njegovu porodicu“,  navodi se u rerešenju.

Mijailović je, povodom ovih optužbi izjavio da je njegova burna reakcija usledila posle poteza Bosančića, koji je prljave kopačke obrisao Zvezdinim dresom, što je po njemu nedopustivo.

Author: SK