POLEDICA: Diskriminacija fudbalera i u Partizanu!

Fudbal ostalo 3. sep 201521:05 > 21:05
Fudbaleri Partizana Predrag Luka i Ivan Petrović su u finišu letnjeg prelaznog roka odbili da odu na pozajmicu, a ova odluka naljutila je čelnike kluba iz Humske.

Kako prenose „Novosti“, pomenuti igrači dobili su napismeno od kluba odluku da će svakog radnog dana izuzev nedeljom trenirati od 8 časova izjutra sa trenerom Kazimirom Štokićem.
Predsednik sindikata fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica, čiji su Luka i Petrović članovi, ističe da je iznenađen odlukom Partizana, s kojim do sada nisu imali problema.“Zakon o sportu jasno kaže da svi igrači moraju da imaju ista prava. Fudbal je kolektivni sport, tako da Luka i Petrović moraju da treniraju sa ostalim igračima. Diskriminacija u srpskom fudbalu, nažalost, nije novost, poznati su slučajevi u Jagodini, Lučanima, Borcu, ali je Partizan do sada bio uzor dobrog poslovanja i odnosa. Nikad nismo imali problem sa crno-belima. Čim Savez godinama ništa ne preduzima da zaštiti igrače, a da li je potrebno da pominjem slučajeve u Kragujecu i Novom Pazaru, onda podržava ovako ponašanje klubova. Mi ćemo nastaviti da se borimo svim sredstvima protiv diskriminacije i mobinga prema igračima“, rekao je Poledica.FOTO FK Partizan

Author: BS