ALŠ: Remi Al Sada, Ćeran strelac za Pahtakor

Podeli:
Santi Kazorla
Printscreen

U prvom meču grupe B azijske Lige šampiona u Šardži u UAE Pahtakor i Traktor posle spekakularnog drugog poluvremena odigrali su 3:3.

Bilo je šansi i u prvom poluvremenu, ali je odlični Ahbari na golu iranskog Traktora zaustavio sve pokušaje Dragana Ćerana, Erena Dervioka i Sardora Rašidova.

Imali su i igrači Traktora svoje šanse, pre svega preko novih igrača u timu Samana i Babeija, ali odbrana ekipe iz Taškenta je blokirala sve te pokušaje.

A onda u nastavku meča za samo tri minuta Traktor je došao do velike prednosti, prvo je igranje rukom Izmailova kažnjeno jedanaestercem, a bivši igrač Fulama Aškan de Džaga je postigao gol u 53. minutu za 1:0. Tri minuta kasnijena dodavanje Ahbara Imanija iz sprinta od 40 metara, najbolji strelac Traktora Abažadeh je postigao gol za 2:0.

Prvi dobar napada u drugom poluvremenu igrači Pahtakora napravili su u 69. minutu, a bivši igrač Smedereva Ćeran je lepim udarcem sa 16 metara smanjio prednost na 1:2.

U 75. minutu jedan od najlepših poteza na utakmici napravio je mladi Muhidinov koji je levom nogom sa skoro 25 metara izjednačio na 2:2.

A onda se dogodio i potpuni preokret. Još jedan mladi fudbaler koji je ušao u drugom poluvremenu Jerkinov postigao je gol za prvo vođstvo na meču Pahtakora u 82. minutu, mada je utisak da je napravio i faul tokom akcije.

Ipak, da svi osvoje po bod zasluga je Abažadeha nad kojim je napravljen novi penal – u 85. minutu oborio ga je Krimec, Abažadeh je sa bele tačke postigao drugi gol na meču za konačnih 3:3.

U istoj grupi, Šarjah iz Emirata bio je bolji od Al Kuve sa 1:0. U grupi D, Al Sad Ćavija i Kazorle igrao je nerešeno sa Fuladom iz Irana 1:1, dok su Al Vehdad i Al Nasr odigrali meč bez golova.

Strelci se nisu proslavili ni u grupi E. Persepolis je minimalcem savladao Al Vahdu, dok su indijska Goa i Al Rajan takođe igrali 0:0.

Komentari

Vaš komentar