Benzema nije došao na sud; Valbuena: Idem do kraja

Fudbal ostalo 20. okt. 202114:43 > 14:443 komentara
Podeli:
Metju Valbuena
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Vezni fudbaler Olimpijakosa Metju Valbuena komentarisao je postupak u kome je Karim Benzema optužen da ga je ucenjivao intimnim videom.

Napadač Real Madri tereti se da je 2015. godine, sa još četiri osobe, snimkom seksa ucenjivao sigrača iz reprezentacije Francuske Valbuenu.

Povezane vesti

“Čekao sam šest godina i ići ću do kraja. Samo se Benzema nije pojavio na sudu. Šteta, ali šta da radimo. Ovde ćemo ostati koliko god je potrebno,“ rekao je Valbuena za RMC Sport.

Francuski zakoni predviđaju maksimalnu kaznu od pet godina zatvora za čin iznude novca. Benzema je, pisalo se, sa četiri osobe navodno od Valbuene tražio između 50 i 100 hiljada evra kako sporni snimak ne bi bio objavljen u javnosti.

Kada je priča izašla u medije, selektor Francuske Didije Dešam izbacio je obojicu igrača iz reprezentacije. Benzema pet godina nije pozivan u reprezentaciju Francuske, sve do Evropskog prvenstva koje je održano ovog leta.

Istražitelji tvrde da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucenjivače pošto mu je prenosio uslove pod kojima bi mogao da spreči vlasnike snimka da ga puste u javnost.

Benzema je sve to negirao, a sada je slučaj stigao na sud. Uz Realovog centarfora optužene su još četiri osobe. Među privedenima bio je i bivši francuski reprezentativac Đibril Sise, koji je posle saslušanja pušten na slobodu.

Komentari

Vaš komentar