Benzemi preti pet godina zatvora

Fudbal ostalo 19. okt. 202115:20 > 20. okt. 2021 9:324 komentara
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Karimu Benzemi počelo je suđenje danas u Versaju. Napadač Real Madrida optužen je da je 2015. godine, sa još četiri osobe, snimkom seksa ucenjivao saigrača iz reprezentacije Francuske Matjua Valbuenu.

Odluka da se Benzemi sudi je apsurdna i surova. Ne postoji nikakav osnov za to“, rekao je Benzemin advokat Silvan Kormije.

povezane vesti

Francuski zakoni predviđaju maksimalnu kaznu od pet godina zatvora za čin iznude novca. Benzema je, pisalo se, sa četiri osobe navodno od Valbuene tražio između 50 i 100 hiljada evra kako sporni snimak ne bi bio objavljen u javnosti.

Kada je priča izašla u medije, selektor Francuske Didije Dešam izbacio je obojicu igrača iz reprezentacije. Benzema pet godina nije pozivan u reprezentaciju Francuske, sve do Evropskog prvenstva koje je održano ovog leta.

Istražitelji tvrde da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucenjivače pošto mu je prenosio uslove pod kojima bi mogao da spreči vlasnike snimka da ga puste u javnost.

Benzema je sve to negirao, a sada je slučaj stigao na sud. Uz Realovog centarfora optužene su još četiri osobe. Među privedenima bio je i bivši francuski reprezentativac Đibril Sise, koji je posle saslušanja pušten na slobodu.

Komentari

Vaš komentar