Bivši trener Partizana optužen za seksualno zlostavljanje

Fudbal ostalo 23. mar 202214:191 komentar
Podeli:
Avram Grant
AP Photo/Sunday Alamba

Bivši trener Partizana, ali i još mnogih velikih klubova i reprezentacija, Izraelac Avram Grant (66), suočava se sa novim optužbama za seksualno zlostavljanje, nedeljama nakon što ga je nekoliko žena optužilo da ih je prisiljavao na seksualne odnose.

Početkom januara barem šest žena je optužilo 66-godišnjeg Granta da ih je pokušao dodirnuti i poljubiti protiv njihove volje, te da je pokušao da ih natera na polni odnos. Među žrtvama su i bivša manekenka i sportska komentatorka, pa čak i pripadnica vojske…

Nove optužbe stižu od dve različite žene, a emitovane su na izraelskoj televiziji. Grant je navodno jednoj 18-godišnjoj devojci slao nedolične fotografije i poruke, dok je drugoj ženi nudio novac za seks.

Nekoliko žena je navelo i da im je Grant ponudio pomoć na početku njihovih karijera, a potom im je godinama davao neprikladne komentare i slao uznemirujuće poruke.

Grant je demantovao sve optužbe naglasivši kako su njegovi odnosi sa ženama „uvek bili s poštovanjem i pristankom“.

Izraelac je tokom karijere trenirao brojne izraelske klubove, onda je ostavio dubok trag u Čelsiju (izgubio finale LŠ 2008), Portsmutu i Vest Hemu, da bi u januaru 2012. seo na klupu Partizana. Već u maju je sa titulom šampiona napustio Humsku. Bio je i selektor Izraela i Gane…

Komentari

Vaš komentar