Biznismen Beks ne staje: Kupio još deonica u svom Interu

Podeli:
Dejvid Bekam
REUTERS/Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Slavni engleski fudbaler Dejvid Bekam ozbiljno shvata karijeru vlasnika sportskog kluba, pa je zajedno sa svojim partnerima kupio još veći udeo u vlasništvu MLS tima Intera iz Majamija.

Bekam je zajedno sa svojim partnerima Horheom i Hoseom Masom otkupio deo u vlasničkoj strukturi koji su posedovali Marselo Klaure i Masajoši Son.

Povezano:

Posvećeni smo ovom klubu, još više želimo da ostvarimo nasleđe koje se pamti. Želimo da kroz našu akademiju razvijamo mlade igrače, ostvarujemo dobre rezultate, ali najvažnije je da nas zajednica na južnoj Floridi prihvati kao svoj sastavni deo“, izjavio je Dejvid Bekam.

Još 2014. je objavljeno da će Bekam sa grupom investitora kupiti Inter iz Majamija, a tim je počeo da se takmiči 2020. godine. U njemu trenutno igraju neka od prilično popularnih imena svetskog fudbala u protekloj deceniji – Gonsalo Iguain, Blez Matuidi, Kijeran Gibs, Rajan Šokros i drugi.

Dejvid Bekam (46) bio je jedan od najpopularnijih svetskih fudbalera na prelazu u 21. vek, a nastupao je za Mančester Junajted, Real Madrid, Milan i Pari Sen Žermen, a sa funkcionisanjem MLS upoznao se igrajući u Los Anđeles Galaksiju.

Prvi generalni sponzor Intera iz Majamija je firma koja se bavi kriptofinansijama XBTO, a boje kluba su crna i roze.

Komentari

Vaš komentar