Čeferin na strani PSŽ: Neće nam Real pričati šta da radimo

Fudbal ostalo 26. maj. 202211:191 komentar
Podeli:
Aleksander Čeferin
UPV_MLT_21

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin rekao je da njegovoj organizaciji niko neće govoriti šta da radi. Razlog je odluka Kilijana Mbapea da ostane u Pari Sen Žermenu, umesto da pređe u Real Madrid, sa kojim je pregovarao.

Novi ugovor je prema pisanju francuskih medija vredan oko 600 miliona evra, što su u Španiji nazvali skandaloznim.

„UEFA ima prilično stroga pravila finansijskog fer-pleja. Ko bude poštovao naša pravila, dobrodošao je da igra na našim takmičenjima. Ko neće da poštuje pravila, neće ni da igra“, rekao je Čeferin, pa potom nastavio:

„Ni Real ili bilo ko drugi neće da kaže UEFA šta da radi. Oni su ogorčeni sa jedne tačke gledišta, ali, koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSŽ-a. Rekao sam to mnogo puta i ponoviću, recite mi jedan argument zašto kompanija iz Katara ne bi trebalo da bude vlasnik kluba“.

Čeferin je istakao da će svi koji krše pravila biti kažnjeni.

„Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, šta je sa engleskim klubovima – imaju vlasnike iz SAD, neki sa Bliskog istoka, imaju vlasnike iz Engleske. Dakle, potpuno je ista situacija i zaista sam umoran od ovih optužbi bez ikakvih konkretnih osnova. Želim da znam ko je prekršio pravila i ako prekršite pravila, bićete kažnjeni“, zaključio je Čeferin.

Komentari

Vaš komentar