Čeferin: Nismo znali da imamo toliko zmija oko sebe

Fudbal ostalo 19. apr 202115:43 > 15:598 komentara
Podeli:
Alexander Hassenstein/Getty Images

Povodom odluke da pojedini bogati fudbalski klubovi iz Evrope formiraju Superligu uprkos protivljenju UEFA, oglasio se predsednik te organizacije Aleksander Čeferin.

„Kvalifikacije za evropska takmičenja moraju biti takve da se svako može takmičiti u njima. Ne mogu da ne iskažem svoje protivljenje povodom poteza pojedinih klubova. Svi smo složno protiv toga“, rekao je Čeferin, pa potom dodao:

„Svaki igrač koji bude nastupao u Superligi neće više nikada moći da igra za reprezentaciju“, upozorava Slovenac.

#related-news_0

Čeferin je istakao koliko UEFA ulaže u fudbal.

„Devedeset posto novca koji zaradi UEFA vraća se celokupnom fudbalu, ne samo eliti. UEFA ne postoji samo zbog novca, već da pomaže i razvija fudbal. To sa Superligom nije slučaj. Za njih je to  posao u kome je bitan samo profit, ali ne i solidarnost. Drugačije vrednuju fudbal u odnosu na nas, ali nećemo to dozvoliti“.

Prvi čovek evropskog fudbala je istakao da je u pripremi novi format Lige šampiona, kao i da su čelnici klubova koji su u nedelju saopštili da su osnovali Superligu, odlično bili upoznati sa tim, zbog čega je posebno besan na njih.

„Da počnem sa Edom Vudvordom iz Mančester Junajteda, koji me je pozvao u četvrtak uveče i rekao da je veoma zadovoljan i da u potpunosti podržava reforme Lige šampiona, a već tada je očigledno potpisao nešto za Superligu. Ipak, najveće razočaranje je predsednik Juventusa Andrea Anjeli. Nisam video osobu u svom životu koja bi lagala toliko puta, tako uporno kao on. To je neverovatno. Nismo znali da imamo zmije blizu sebe, sada znamo“, zaključio je Čeferin.

 

 

Komentari

Vaš komentar