CONCACAF LŠ: Pobede Meksikanaca, Pumasima bod u Kostariki

Dan Hamilton-USA TODAY Sports

U osmini finala Lige šampiona Centralne i Severne Amerike Kruz Azul i Klub Leon su došli do pobeda, dok je UNAM Pumas igrao nerešeno sa Deportivom iz Saprise 2:2.

Klub Leon je bio u Gvatemali gde je gostovao ekipi Gvastatoja. Bilo je 0:2, a strelci su bili Fernandes i Ernandes u 24. odnosno 34. minutu.

Kruz Azul je ostvario minimalnu pobedu u Kanadi. Igrao je u Ontariju protiv ekipe Fordža, a jedini strelac je bio Venecuelanac Romulo Otero u 30. minutu.

Pumasi su želeli da takođe imaju sličan rezutlat kao dva druga meksička kluba, ali su se sapleli u Kostariki. Igrali su 2:2, a najzaslužnji za to bio je kostarikanski veteran Kristijan Bolanjos. Nekadšnji igrač Kopenhagena je dao dva gola za Deportivo iz Saprise i dva puta je izjednačavao rezultat.

Najpre je Koroso doneo vođstvo Pumasima u 28. minutu da bi duboko u nadoknadi prvog poluvremena Bolanjos izjednačio. Dineno je u 71. minutu ponovo vratio prednost gostima, a samo četiri minuta kasnije je 37-godišnji Bolanjos postavio konačnih 2:2.

Komentari

Vaš komentar