Dečaci na Zvezdari igraju za Sergeja

Fudbal ostalo 8. okt 202117:48 > 17:57
fudbal lopta stadion
Shutterstock, Inc

Humanitarni dečji fudbalski turnit "Za Sergeja", u organizaciji opštine Zvezdara i Dečje fudbalske asocijacije Mini-Maksi liga biće održan u subotu 9. oktobra.

Igraće se u balonu Sportskog centra „SOS“ od 9 do 17 časova, a na turniru koji je organizovan u cilju prikupljanja sredstava za pomoć desetogodišnjem Sergeju Milićeviću igraće njegovi vršnjaci.

Ovim turnirom obeležava se i Dan opštine Zvezdara, a podršku dečacima koji će igrati za Sergeja pružiće, između ostalih i Ljubiša Tumbaković i Vladimir Petrović.

Pomoć za Sergeja moći ćete da donirate na samom turniru jer će organizatori pripremiti kutije za prikupljanje priloga, a otvoren je SMS broj – pošaljite 1119 na 3030.

Takođe, ako ste u mogućnosti možete pomoći i uplatom na dinarski račun broj:

160-6000001216645-30

Sergej ima deset godina i bori se sa tumorom na mozgu. Prethodnih deset godina lečio se na klinici Acibadem u Istanbulu, imao je tri operacije i prošao je kroz hemioterapiju i zračenje.

Ove godine bolest se vratila i ponovo mu je potrebna hitna hirurška intervencija uz hemioterapiju u tabletama. Lečenje će morati da traje više meseci, a lekovi na mesečnom nivou koštaju 4.200 evta. Sergeju je ukupno potrebno 65.000 evra.

U julu ove godine, Sergej je sa roditeljima otputovao u Istanbul na kontrolni pregled, ali se cela porodica tokom boravka u Turskoj zarazila koronavirusom. Sergejev otac Saša nažalost je izgubio bitku sa koronom.

Na turniru će učestvovati osam ekipa podeljenih u dva grupe. U Grupi A takmičiće se ŠF Lacio, OFK Zmajevi, ŠF Atakante i FK Dif, a u Grupi B FK Zvezdara, FK Soker MR, FK Olimpik i FK Hajduk Lion.

Komentari

Vaš komentar