Decenija kauboja iz Soluna na čelu PAOK

Fudbal ostalo 10. avg 202212:461 komentar
Podeli:
Picture Alliance via Guliver image

Predsednik i vlasnik Fudbalskog kluba PAOK Ivan Savidis slavi danas tačno deset godina od kako je na čelu tog grčkog velikana. U Solun je Savidis doneo toliko dugo čekanu titulu šampiona, ali nisu se zbog toga crno-beli pročuli u čitavom svetu.

U martu 2018. godine PAOK je igrao bitan meč protiv AEK iz Atine. Sudija Jorgos Kominos je poništio jedan gol Solunjana zbog navodnog ofsajda kada se desio do tada neviđen incident. Vlasnik solunskog kluba je uleteo na teren sa pištoljem za pojasom i krenuo je na sudiju.

Haos koji je nastao na solunskoj „Tumbi“ nekako su rešili pripadnici policije, a tri sata posle ovog prekida sudija je rešio da prizna gol crno belima.

To je sigurno prva asocijacija na Ivana Savidisa koji baš ove srede slavi deceniju kako je u klubu. Ekipu PAOK on je u potpunosti transformisao. Uloženo je mnogo novca u solunskog velikana, u Solun je najpre stigao Kup Grčke i to posle 14 godina čekanja, a „dvoglavi orao sa severa“ je slično ponovio još tri puta. Ipak najbitniji trofej je osvojen 2019. godine kada je Savidisov PAOK konačno postao šampion Grčke po treći put. Bila je to prva titula prvaka još od 1985.

PAOK nije uspeo iza toga da uđe u Ligu šampiona, ali je imao uspehe u Ligi konferencije prošle sezone kada je stigao do četvrtfinala dok je ekipa i 2017. i 2014. prezimila u Ligi Evrope. Ove sezone PAOK može smatrati da je imao izuzetno neuspešno leto jer je ispao od Levskog u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a takvim se mogu smatrati i sezone posle 2018/19. jer su Solunjani bili daleko od Olimpijakosa u borbi za titulu.

Čini se da je baš to prvi naredni izazov predsednika Savidisa u drugoj deceniji vođenja kluba. Da se uspeh ponovi jer je recept tu, a taj recept svakako nije pretnja oružjem već predan rad i na transferima i na fudbalskom terenu.

Komentari

Vaš komentar