Deverić za SK: Napustio nas je veliki, neuporedivi Ćiro

Miroslav Ćiro Blažević
Srdjan Stevanovic/Starsport

Od Miroslava Blaževića, legendarnog hrvatskog trenera, opraštaju se i znani i neznani, poslednju poštu odaju mu ljudi s kojima se godinama družio, njegovi prijatelji, saradnici,..

Povezane vesti

Ne zaboravljaju ga ni oni koji su ga, na kratko, izbliza videli, svima je ostao u srcu. Za sva vremena. Jedan je bio Ćiro.

„Da, jedan, jedini, neuporediv“, naglašava Stjepan Deverić, član trofejne Dinamove generacije koju je upravo Blažević lansirao, u razgovoru za Sport Klub.

Komplimenti se množe, nema im broja.

„Dasa, šmeker, veliki čovek, veliki trener, pripadao je narodu, voleo ga je narod, retkost je, pravi raritet, naići na nekoga ko je rado viđen u svakoj sredini, u tome je njegova veličina. Ćiro je umeo sa svima, kako na sportskom polju, tako i van njega, uvek je pronalazio prave reči, znao da ohrabri i pomogne gde god zapne, fudbal je bio deo njega, posvetiio mu se i dušom i telom, ali pronalazio vreme za okolinu, bio je rado viđen gost na svim manifestacijama….,“ istakao je Stjepan Štef Deverić za SK i dodao:

Simposar Stjepan Deveric
Foto Sport Klub

„Njegove izjave i komentari su se razlikovali od uobičajenih na koje svakodnevno nailazimo, njegova elokventnost je večito privlačila pažnju, bio je poseban, bio je drugačiji, bio je Ćiro. Svakako jedan od najvećih i najzanimljivijih likova sa ovih prostora.“

 

Komentari

Vaš komentar